Uncategorized

Våra produkter

Mjölkkefir
en traditionell mjölkdryck där man använder bakteriekulturen mjölkkefirgryn för att fermentera mjölken. Mjölkkefirgrynen bryter ner laktosen i mjölken och släpper samtidigt ifrån sig stora mängder laktobaciller och jäster som bosätter sig i mjölken. Laktobacillerna och jästerna fortsätter att bryta ner mjölken även efter att gryen silats bort, syrningen avstannar när man kyler mjölkkefiren, då hamnar bakterierna i dvala.  

Vattenkefir
en traditionell kulturdryck där man använder bakteriekulturen vattenkefirgryn för att fermentera sockervatten eller fruktjuice. Vattenkefirgrynen bryter ner mycket av sockret i vattnet samtidigt som de släpper ifrån sig stora mängder laktobaciller och jäster som bosätter sig i sockervattnet. Laktobacillerna och jästerna fortsätter att bryta ner sockervattnet även efter att gryen silats bort och tills drycken kyls ned.

Kombucha
en fermenterad sötad dryck baserad på te. Vi gör vår kombucha på yerba mate-te och ekologiskt socker.

Mjölksyrade grönsaker
i vårt sortiment har vi surkål, kimchi och syrade morötter, säsongsvis även andra syrade grönsaker så som rödkål och syrad gurka.

Morot –  en gammal tradition som vi uppskattar otroligt mycket. Morot, precis som alla rotfrukter, innehåller stora mängder kolhydrater och passar därför utmärkt att fermentera. Mjölksyrade morötter är otroligt gott och har en morotssmak med en god syrlighet och sälta.

Kimchi – en traditionell koreansk surkål. Vår Kimchi är vegansk då vi inte använder fisksås utan vattenkefir för att starta fermenteringen. Väldigt god med lagom hetta och fin smak.

Surkål – en gammal europeisk tradition som vi värnar mycket om och det är otroligt gott. Surkål har högre näringsvärde och betydligt mycket längre hållbarhet än vitkål.

Rågsurdegsbröd – bakade i vår stenugn.

Finskt rågbröd – En Gammal finsk traditon med ett otroligt gott surdegsrågbröd som håller länge. Brödet har en fin rågsmak, är bakat i stenugn och jäst i minst 12 timmar. Brödet tillverkas helt utan jäst, enbart med rågsurdeg. Brödet har en god smak med en hård skorpa och en insida full av god doft och smak från råg, salt och lite rivet äpple.

Ryskt rågbröd – vår version av ett traditionellt ryskt rågsurdegsbröd med god smak. Syran i vårt ryska rågbröd kommer från rågsurdegen och från vår egengjorda mjölkkefir som är full med laktobaciller och olika sorters jäster. För att väga upp syran en aning så har vi solrosfrön i och utanpå brödet.  God och syrlig rågsmak med fint skal fullt med solrosfrön och inkrom med god doft och smak från råg, solrosfrö och kummin.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *